Diáknap

A tavaszi szünet előtti utolsó nap a diákoké, ilyenkor kerül sor a hagyományos diáknapra. Az egész hét felfokozott hangulatban zajlik, hiszen ekkor történik a diákigazgató megválasztására. Általában két jelölt verseng a címért, akik egy teljes hétre elegendő programot szerveznek a diáktársaknak: vetélkedők; sportversenyek; iskoladisco; csocso-, biliárdverseny; szépségverseny; tanár- diák népszerűségi verseny stb…
A tavalyi diáknap legnépszerűbb programja a diákigazgató választás volt, amely nagy izgalmat keltett az iskola falain belül. A két 11. osztály jelöltje, Kis Tibor (11.A) és Szabó Dániel (11.B) küzdött meg eme nemes címért. Osztályaik már hetekkel a nagy esemény előtt elkezdték a szervezkedést. Plakátokat ragasztottak a faliújságokra, különféle játékos vetélkedőkkel, sportprogramokkal várták az alsóbb évfolyamokat. Az osztályok által szervezett programok minősége fontos szerepet játszott az eredmény alakulásában, de vélhetően néhányan kizárólag a baráti kapcsolat miatt szavaztak az általuk választott jelöltre. A diákigazgató választás tetőpontja az Össztűz volt, amikor a két jelölt szemtől szembe mérkőzött meg egymással a jeles címért.
A tavaszi szünet előtti utolsó napon került sor a diáknapra. Ez a kilencedikesek műsorával indult, majd a népszerűségi versenyek eredményhirdetése következett. Az izgalmak már a tetőfokára hágtak, mindenki kíváncsi volt, a jelöltek közül kit “koronáznak” meg. A végeredményt a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója, Árkovicsné Pezetta Claudia hirdette ki, aki egyben átadta az iskola jelképes kulcsát és az igazgatói hatalmat is erre a napra. A győztes szoros versenyben a 11.A jelöltje, Kis Tibor lett. Természetesen a másik két osztály sem szomorkodott, hiszen nekik is nagy szerepük volt abban, hogy a kampánysorozat ilyen fantasztikusan sikerült.
Ezután az iskolában folytatódtak a különböző mókás vetélkedők és sportversenyek. A nap végére valószínűleg mindenki úgy érezte, jót fog tenni az egy hét pihenő!